Majorstuen

Majorstuen har eksistert siden 2000, og består av Synnøve Bjørset, Jorun Marie Kvernberg, Tove Hagen, Andreas Ljones og Anders Löfberg. Det tradisjonelle felespillet og folkemusikkens estetikk og stiltrekk er basisen i gruppas uttrykk, men Majorstuen henter også inspirasjon fra andre sjangere. Fele er hovedinstrumentet, men medlemmene spiller også cello, oktavfele og bratsj for å variere lydbildet. Majorstuens repertoar består av tradisjonelle og egenkomponerte låter, disse arrangeres av et samlet Majorstuen. Ensemblet har gjennom de tolv siste årene satt en ny standard for arrangert norsk folkemusikk. Majorstuen er kjent for sin særegne sound, gode samspill, spilleglede og scenesjarm.

Majorstuen kan vise til en omfattende konsertvirksomhet i inn- og utland. Av de store norske festivalene kan en nevne Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, Førde Internajonale Folkemusikkfestival, Telemarksfestivalen og Jørn-Hilme stemnet med flere. Ensemblet har også spilt på Olin Kan Festival i Mexico, turnert i Israel med Israel Kibbutz Orchestra, spilt skolekonserter og offentlige konserter i Canada i regi Celtic Colours, spilt konserter i Aserbajdsjan i regi av Den kongelige Norske Ambassade, og spilt en rekke konserter i Frankrike, Tyskland, Belgia, Spania og Slovenia i regi av ulike arrangører.

Majorstuen har gitt ut fem plater:
Majorstuen (2L 2002) : Vant Spellemannprisen, innkjøpt av Norsk Kulturråd.
Jorun Jogga (MFC 2004) : Nominert til Folkelarmprisen, innkjøpt av Norsk Kulturråd.
Juledrøm (MFC 2006) : Nominert til Spellemannsprisen og Folkelarmprisen, innkjøpt av Norsk Kulturråd.
Skir (MFC 2010) : Innkjøpt av Norsk Kulturråd.
Live in concert (MFC 2012)

Majorstuen var de første vinnerne av Rikskonsertenes lanseringsprogram Intro-folk, og samarbeidet i perioden 2005-2007 med Rikskonsertene om en rekke lanseringstiltak. I 2007 var Majorstuen det første norske ensemblet med offisiell showcase på bransjetreffen Womex i Sevilla.

LINKER:
www.majorstuen.biz
Facebook
IN ENGLISH